Pulværlakering

Grædstrup Stål råder over et af Nordeuropas største og mest moderne anlæg til pulverlakering. Det kan dit nybyggeri få glæde af – i mange år frem.

Vi kan lakere meget store emner, fordi ovnen er 25 meter lang og seks meter høj. Samtidig får du et slidstærkt og smukt produkt, som er den traditionelle vådlakering klar overlegen.

Pulverlakeret produkter er tørt og klart til brug, når det kommer ud af ovnen. Du opnår både en særdeles robust overflade og en flot finish. Desuden er pulverlakering klart bedre for miljøet, fordi vi genanvender det pulver, der ikke hæfter sig på stålet, og fordi vi arbejder helt uden opløsningsmidler. Det går hånd i hånd med vores ønske om konstant at have fokus på bæredygtighed og arbejdsmiljø samtidig med, at du som kunde får det optimale produkt.

Som standard maler vi i farverne oxydrød og antracitgrå, men du kan få stål malet i alle regnbuens farver, hvis du ønsker det.

Grædstrup ståls unikke og bæredygtige overfladebehandling

Som CE-mærket producent skal Grædstrup Stål A/S leve op til kravene i EN/ISO 12944-2.

I matrixen (se figur 1) fra vores leverandør (Jotun) af pulver ses forskellige måder hvorpå, der kan opnås en specifik krævet holdbarhed. Tykkelsen af topcoaten er i alle tilfælde ca. 80 my gennemsnitlig.

Figur 1​

Grædstrup Ståls system er slyngrensning og topcoat, med gennemsnitlige lagtykkelser på 60, 80 og 100 my i henholdsvis GS C1, GS C2 og GS C3, som svarer til korrosionskl. 1, 2 og 3.

Grædstrup Stål A/S overholder holdbarhedskravene i den i normen beskrevne salttågetest.

Der findes flere gode grunde til at anvende pulvermaling frem for traditionel vådmaling

  • Pulverlakering reducerer udledning af flygtige organiske opløsningsmidler (VOC). Pulvermaling indeholder ikke VOC.
  • Pulverlakering giver en ensartet, stærk og slagfast lakering med overlegne mekaniske egenskaber.
  • God korrosionsbeskyttelse helt op til hvad, der svarer til korrosionsklasse C5, kan opnås.
  • Pulverlakering kan give en meget tykkere coating end traditionel vådmaling uden at dryppe og give "løbere".
  • Ved pulverlakering kan forbisprøjtet pulver opsamles og genanvendes.
  • Reducerer produktionsomkostninger og produktionstid i forhold til vådlakering.
  • Pulverlakering giver et mindre farligt arbejdsmiljø og udleder ikke skadelige stoffer eller efterlader miljøfarligt affald .
  • Pulverlakering er lakeringsbranchens "grønne alternativ" til vådlakering.

Pulvermaling er en miljøvenlig overfladebehandling, der er fri for organiske opløsningsmidler, så der ikke udledes flygtige organiske forbindelser til luften ved lakeringsprocessen. På dette område er pulverlakering helt overlegen i forhold til vådlakering og giver således både et bedre arbejdsmiljø og mindre udslip af skadelige stoffer til miljøet. Lakeringsprocessen foregår med elektrostatisk påføring og forbisprøjtet pulver kan genvindes med minimal spild. Jotuns pulvermalinger er uden bly og andre tungmetaller.

Pulverlakering efterlader en robust, sej overflade, med stærke mekaniske egenskaber og moderne teknologi gør det i dag muligt for Jotun at tilbyde pulvermalinger med op til 25 års garanti. Som korrosionskyttelse kan pulvermaling med den rette forbehandling i dag leve op til stærke krav, i visse tilfælde er det muligt at opfylde hvad der svarer til korrosionsklasse C-5 M (se figur 2).​

Figur 2​

Følg os på Facebook​

Vi holder vores Facebookside opdateret med vores nyeste projekter.

Giv os et like og følg med i vores tilbud og aktiviteter.​

Om os

Vi har lavet stålkonstruktioner til mange formål siden 70´erne og råder i dag over 14.000 m2 produktionsareal. Vi leverer både efter mål og standardspær.

Stålkonstruktioner, stålhaller, spær, standardspær, stålprofiler, stålspær efter mål, gitterspær, specialkonstruktioner, stålbjælker, opførelse af landbrugs, idræts, lager- og industrihaller.

Salgs- og leveringsbetingelser

Se vores privatlivspolitik her

Kontakt os

GRÆDSTRUP STÅL A/S

Hamborgvej 6, DK-8740 Brædstrup

Åbn i Google Maps

Telefon: 75 76 01 00

E-mail: info@gsas.dk

CVR: ​15577738